Vadsø - en ren kommune

Nå er vinteren over og etter at snøen har smeltet bort er det igjen tid for hagearbeid og opprydding av skrot og søppel som kommer frem etter vinterdvalen. Vadsø har, som andre kommuner, store utfordringer med oppryddingsarbeidet. Ordføreren ønsker i denne sammenhengen at alle hjelper til med å få dette bort og så kan vi bidra med bortkjøring og deponering.
Ordfører Svein Dragnes Kirkegårdene er en plass som har stor betydning for mange mennesker i kommunen. Vadsø kommune ønsker at dette skal vises igjennom vedlikeholdet vi utfører. Vi vil derfor legge opp til at det skal foretas opprydding og vedlikehold så tidlig som mulig.  Monumentbakken har etter lang tid fått en slitasje hvor vi er nødt å gjøre et omfattende arbeid. Dette er et såpass betydelig arbeid at det nok ikke blir ferdigstilt før til neste år. I år skal vi prøve å sikre denne bakken som går helt fra Amtmannsgate og ned til Havnegata. Det samme gjelder kirketrappa som også trenger vedlikehold.

I nærområdene til skolene håper vi at elevene og lærere benytter noen dager i mai til å få tatt et tak for å skape et trivelig og rent utemiljø.

Hestesporten er blitt stor i kommunen. Med såpass mange hester etter veier og gangstier er det en del som blir liggende igjen. Ordføreren oppfordrer stalleiere og hestesportsfolk til å hjelpe til med å få ryddet opp i dette. Også hundeeiere har et ansvar for å hjelpe til med å få et skikkelig utemiljø langs veier og gangstier.

Vi ønsker å rette et særlig fokus på hundekjeksen som på mange måter skjemmer også nabolagene som ligger rundt. Vadsø hagelag hadde i fjor en stor innsats i å lære hageeiere og andre opp i bekjemping av denne planten med blant annet ljå. Interesserte som ønsker gode råd og veiledning kan henvende seg til Vadsø Hagelag som hele sommeren jobber på Skogsholmsjordet, eller ”Hansens hage” som det også heter.Vi anmoder befolkningen å gi beskjed hvis de av ulike årsaker trenger hjelp til å få hundekjeksen bort, så kan vi sikkert hjelpe til for en billig penge.

Til private bedrifter og private personer så startet vi med pålegg hos enkelte for å få de til å rydde bort bilvrak og annet som skjemmer bort nabolaget. Dette vil vi følge opp i år, men vi håper at dette kan gjøres frivillig og uten pålegg. Bilvrakene utgjør en miljømessig risiko og er også en visuell forurensning av nabolag. I tillegg er det ingen tvil om at vrak som er parkert tett opp til gater kan skape farlige trafikksituasjoner.  

Vadsø kommune har nylig investerte i en kai til mange millioner, her ser vi at det må ryddes av brukerne, og så skal vi bidra med å kjøre bort skrotet.

I havnegaten og tollbugaten skal det legges ny asfalt i år.

Renoveringen av fasaden på Vårbrudd er vedtatt av bystyret og vil bli iverksatt i sommer. Dette vil bidra til et penere bybilde. Tilreisende danner seg gjerne et inntrykk av byen når de benytter våre innfartsveier. Derfor ønsker vi at hus hvor malingen flasser av blir malt opp og vedlikeholdt slik at det skapes et godt førsteinntrykk for oss selv og våre gjester.

Samtidig vil ordføreren rose de som klipper mot veien utenfor sitt gjerde og på denne måten bidrar til helheten ser finere ut. Vi vet at mange naboer går sammen og gjør en stor jobb for å ha det trivelig rundt seg. En rekke bygdelag og velforeninger gjør også årlig en betydelig innsats for å få et hyggeligere nærmiljø.

Vadsø kommune ønsker å samarbeide med alle som frivillig vil bidra til å få hele kommunen ryddig.


Svein Dragnes
Ordfører Vadsø kommune
 

 
 

Sist endret av Arne Lindbach, 26-05-2009
 
 
Kontakt oss
 
 
Politiske møter
 
Hurtigvalg
 
Offentlige nettsider
 
Vadsø kommune - 78 94 23 00 - postmottak@vadso.kommune.no - Postboks 614 - 9811 Vadsø
Ansvarlig redaktør: Jens Betsi - Nettredaktør: Arne Lindbach - Nettløsning Avento CMS - Design Havnevik