Hålogaland Teater - FAREN

onsdag 4. desember 2019, 19.00 - 20.30

Informasjon

En gripende fortelling om å miste

Forestillingen om den eldre mannen André som utvikler Alzheimer, og som etter hvert opplever at virkeligheten blir mer og mer uvirkelig, berørte en nerve hos mange da den ble spilt for fulle hus i 2018. Nå setter vi opp nye forestillinger og tilbyr stykket til vårt turnépublikum i Troms og Finnmark.

Mye er gjenkjennelig i den såre og varme fortellingen om André som kjemper for å forstå en mer og mer uforståelig verden.

Fortellinger om eldre mennesker som mister grepet på grunn av Alzheimer finnes det mange av. Men å høre historien fortalt fra den gamles eget perspektiv, er nytt. I stykket Faren fortelles handlingen slik at vi ser ting med eldre Andrés forvirrede øyne der forventningene stadig snus opp-ned og til slutt er verken han eller vi sikre på om virkeligheten er virkelig. Vi møter også datteren Anne som må balansere livet sitt mellom kjærligheten til sin far og kravene til sitt eget liv og forholdet til sin Robert.

Dette er beretningen om kjærlighetens grusomhet og om tålmodighetsgrenser, som stadig blir utfordret når foreldrerollen blir snudd på hodet. Forfatterens nennsomme bruk av humor gjør også sitt til at fortellingen treffer en kjent streng i deg, enten du er barn, barnebarn, venn eller livsledsager.

I 2014 mottok Florian Zeller Molierè-prisen for beste forestilling i Frankrike for Faren og stykket gått sin seiersgang både i Paris, London og på Broadway.

Elektroniske billetter finner du her Billetter selges også på Servicekontoret, Rådhusgt. 5, tlf 78 94 23 00, før forestillingen.


18:00 FORSNAKK I FOAJEEN
Møt skuespiller Kristian Fr. Figenschou før forestillingen, han har ca 10 min innledning om Alzheimer og demens sett fra hans ståsted som skuespiller i rollen som André. Hvordan han opplever rollen og sykdommen.
Vadsø demensforening skal også ha et innlegg. Velkommen!

Sted

Vadsø kultursal (tidl Sentrum skole)
Oscarsgate 21,  9800 Vadsø

Kontakt

Vadsø kommune, Servicekontoret
Rådhusgt. 5,  9811 Vadsø

Tlf.: 78942300

E-post : postmottak@vadso.kommune.no

Legg til hendelsen i din kalender