Den Kulturelle Spaserstokken inviterer til gratis kino - Kampen om Narvik

Onsdag 18. januar og torsdag 19. januar inviterer Den Kulturelle Spaserstokken til visning av filmen Kampen om Narvik gratis. Filmen vises kl. 09.00 og kl. 11.45. Hvis du er i målgruppen til den Kulturelle Spaserstokken så er det bare å møte opp litt før filmen starter. 

Illustrasjonsbilde fra filmen Kampen om Narvik - Klikk for stort bilde

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Noen ungdomsskoleelever og elever fra oppvekstsenteret i Vestre Jakobselv er også invitert samtidig - men det er god plass til de i målgruppen til Den Kulturelle Spaserstokken. 

Det er ikke nødvendig å kjøpe billetter. Det er bare å møte opp onsdag 18.januar kl.09.00 og kl.11.45, eller torsdag 19. januar kl. 12.30.