Nå er den nye kinoen åpnet!

Endelig er alt på plass og befolkningen i Vadsø har fått et fantastisk nytt kinotilbud. Det har faktisk blitt så flott at du nesten ikke tror det før du ser det!

Med flotte seter, et fabelaktig lydanlegg, ny kiosk og bilder av toppkvalitet i både 3D og 2D har kommunen fått et tilbud som kommer til å glede store og små i mange år fremover. Under ser du noen bilder fra den nye kinoen - og helt nederst finner du åpningstalen som ordfører Hans-Jacob Bønå holdt på åpningen. Programmet for kinoen finner du her: https://www.filmweb.no/vadsokino/program/

Klikk for stort bildeSal og lerret i den nye kinoen.

Klikk for stort bildeBakre rekke består av doble stoler.

Klikk for stort bildeDen første stolraden har ekstra gode seter med bord. Det er også god plass til rullestol på første rad.

Klikk for stort bildeI den nye kiosken finner man det meste av snacks til film.

Ordførerens tale under åpningen

Kjære alle sammen, vel møtt til åpning av nye Vadsø kino..

Det er en sann glede å endelig kunne åpne dørene for publikum på vår nye kino.

Lokalet som nå skal være kino ble først tatt i bruk i 1956, altså for 63 år siden. Den gang ble det tatt i bruk til gymsal.

Og vi er mange som har svettet opp igjennom årene i denne salen, og etter hvert også har fått en avgangskarakter for kroppsøving her.

Nå er det gjenbruk som gjelder.

Det har vært tanken for hele flerbrukshuset.

Med satsning på studiesenter, lokaler til kvalifiseringsenheten, øvingslokaler til kor og korps, kultursal, minglearealer, cafefasiliteter og nå også ny kino.

Faktisk var undertegnede såpass gira på å få kinobygginga i gang at det faktisk var det første jeg tok opp med rådmann på min første ordinære arbeidsdag som ordfører den 16/10 2015.

Det var da planlagt et formannskapsmøte til den 22/10-15.

I samtalen med rådmann så fokuserte jeg da på å få diskutert og iverksatt tilblivelsen av kinoen på dette formannskapsmøte.

Rådmann på sin side var mest opptatt med å få meg til å akseptere at kinoen nødvendigvis måtte bli en del av helheten, og at det lå mye opp til det totale prosjektet, med både rekkefølge på utbygging, beskrivelser, anbudsutlysninger og kontraheringer.

Det var tungt å svelge at kinoen nærmest måtte komme langt ned i rekka av prosjekter på Sentrum skole, men jeg så selvsagt også at det hasta mer med studiesentret, med kvalifiseringsenhetens behov for lokaliteter osv.

Men det politiske flertall i perioden 2015-2019 hadde klare mål for gjenbruk av Sentrum skole, og vi er stolte av resultatet.

Vi ser selvsagt også videre frem til at fasadene blir rehabilitert. Til våren fremstår bygget forhåpentligvis som et nybygg, også utvendig.

Det å se gjenbruk er både miljøvennlig, det er på mange måter å ivareta historien, og det er langt billigere jf. det å bygge helt nye bygg, gjerne med den konsekvens at gamle bygg gjerne da blir stående til forfall.

Vi ville ta vare på dette bygget, vi ville utvikle det til byens storstue.

Ja til og med kommunestyret har jeg flyttet hit, og det uten noen protester. Det virker som alle finner seg til rette her.

Det er derfor svært gledelig å se at det er blitt tatt så godt imot også av våre innbyggere.

Jeg har faktisk ikke hørt et negativt ord om den her gjenbruken av tidligere Sentrum skole, snarere tvert om.

Så litt til selve kinoen.

Jeg skal dra dere litt igjennom hva dette har blitt.

• Det har blitt en splitter ny kino med 46 høytallere, hvorav 40 er sourround-høytallere, 3 er såkalte frontkanaler og 3 er SUB kanaler.
  • Totalt er det 36.000 watt.
  • Lerretet går fra vegg til vegg og er 7,8 x 3,3 meter, noe som gir en skjerm på hele 25,74m2.
  • Kinoen har fått det beste 3D systemet som går å oppdrive med aktive briller. Det er derfor valgt et lerret som også gir knivskarpt bilde på 2D visning.
  • Filmfremviseren er en for spesielt interesserte, en Barco SP4k-20 laser projektor. Med 4K oppløsning.
  • Kinoen har 78 sitteplasser som fordeler seg som følger: I front nederst 6 premium seter og 2 rullestolplasser. 60 single seter og aller øverst, eller bakerst 10 doble seter, også kalt love seats.
  • Budsjettet har vært 15mill. og vi er vel ganske innafor det.
  • Det er også tilkoplingsmuligheter for PC og mikrofoner ved lerret så det går an å kjøre både møter og konferanser her, og det kan også spilles med for eksempel play station i kinoen.
  • I tillegg er det også funnet plass til en kiosk ifbm. kinoen.

Og helt til slutt, om noen lurer på om ordføreren på oppsigelse er glad og stolt av det dokker etter hvert nå skal både få se, og oppleve?

Ja det kan jeg bekrefte, jeg er meget stolt :-)

Da skal vi helt til slutt ha en snorklipping, som seg jo hør og bør.

Og med det erklærer jeg den nye, og svært etterlengta Vadsø kino for offisielt åpna.

Takk for oppmerksomheten, og enjoy :-)

Ordfører Hans-Jacob Bønå