Ordførerens tale på 17. mai

Kjære Vadsø-folk, gratulerer med dagen!

I fjor hadde min tale til dere hovedfokus på rydding, på Svein Harald Rimala som i ukesvis hadde plukka søppel, og på Arctic Race of Norway.

Jeg oppfordret dere alle til å ta et ekstra ansvar ved å bidra litt ifht. rydding, vedlikehold av boliger, hage, gjerder med mer.

Og ikke minst oppfordret jeg om å ta ta del i festarrangementet da Arctic Race Of Norway skulle starte sitt sykkelritt i nettopp Vadsø.

Dere leverte så det holdt. De beste tv-bildene, og de aller beste minnene til oss som fulgte sykkelrittet ble utvilsomt skapt i nettopp Vadsø.

Tusen takk for deres medvirkning i fjor alle som en.

Det er ikke rart at man er stolt i etterkant av en slik happening!

Jeg er opptatt av å se etter lyspunkter i vår tilværelse, noe som kan bidra til både trivsel og bolyst. Og jeg er opptatt av å formidle det.

I år har jeg derfor tre happeninger som kan glede og samle oss, og som jeg vil snakke om på en festdag som i dag.

Den første handler om Vadsø Ungdomsskole og tre dyktige skoleelever hhv.

Vebjørn Hansen Lind, Andrea Klæbø Wie og Emil Steen Bakke.

De her tre har vært, og er fortsatt med på Klassequizen 2019. De har konkurrert siden 14.januar sammen med 22 andre skoler fra finnmark, og hele 544 andre skoler i landet.

Nå er de 544 skolene blitt til en finale, lørdag den 18/5, altså i morra, hvor 9 lag deltar.

Her er også Vadsø Ungdomsskole, med Vebjørn, Andrea og Emil representert.

Det her er også aller første gang en skole fra Finnmark har kommet helt til finalen i Klassequizen.

Hvilket betyr at de allerede har skrevet seg inn i historiebøkene.

Det er med andre ord en stor bragd våre 10 klassinger har levert igjennom vinteren og våren, og vi er utrolig stolte av prestasjonen, og ikke minst er vi veldig spente på finalen i morra.

Kanskje Vadsø elevene vinner hele quiz`en i morra? Vi får se..

Vi i Vadsø ønsker dere i alle fall masse lykke til i morgen, vi krysser fingrene for at det går veldig godt med dere.

Den andre saken jeg vil nevne er aldersbestemt idrett, herunder noe som opptar mange av oss igjennom en kald og lang vinter.

Vi snakker da om håndball. Her har også Vadsø Turn jenter 14 spillt i Nord Norsk Mesterskap, hvor dem til slutt endte på en hederlig 3. plass i serien etter meget solid spill.

Jeg har lyst å si takk til VTF, til trenere, støtteapparat og ikke minst spillerne selv. Takk til dere alle både for å løfte Jenter 14 så langt, men også takk for alle de andre dere også organiserer trening og konkurranse for.

Jeg tok dette med i talen min i dag fordi jeg mener dem fortjener litt ekstra oppmerksomhet og kanskje også en liten applaus fra oss her på torget.

Syns ikke dere også det?

Den tredje saken jeg hadde lyst å snakke om i dag var IL Norilds deltakelse i 3. divisjon denne fotaballsesongen.

Selv ordføreren, som ikke har vært spesielt fotballinteresert, er nå blitt veldig opptatt av å følge guttan våres på gressmatta.

Foreløpig ligger dem på en 6. plass, og dem viser svært gode takter.

De har sendt Vålerenga 2 hjem herfra med 1 poeng etter en kamp som endte med 1-1, Frigg reiste herfra med et 6-2 tap i bagasjen, og Follo reiste hjem herfra med 1- 0 tap mot Norild.

Det er med andre ord mye underholdning og moro å følge guttan fra tribunen på Vadsø stadion.

På den samme stadion har dem også en svært så slitt kunstgressmatte.

Et gressdekke som burde vært skiftet tidligere.

Men det er jo også noe som heter bedre sent en aldri.

Under Cup-oppgjøret mellom Norild og TIL den 1. mai i år kunngjorde Sparebank1 Nord Norge, her representert v/Tom Rosanoff, at dem går inn med og støtter fotballidretten i Vadsø med 1 million kroner for å få bytta ut den utslitte matta.

Det her er jo en kjempe gladnyhet for Vadsø, og derfor går også jeg som ordfører inn for å få bevilget resten som er nødvendig for en oppgradering av banedekket under komunestyret budsjettmøte i juni.

Jeg håper alle delegater i kommunestyret vil slutte seg til det. I så fall vil siste halvdel av sesongens hjemmekamper kunne spilles på en ny kunstgress matte.

Jeg tror det er viktig at vi ser på Norilds fotballspill i serien som vi så på Arctic Race, noe som engasjerer, noe vi kan glede oss til og ikke minst noe som inkludere oss alle.

Summen av både Klassequizen og fotballspill er gjerne at Vadsø settes på kartet, og at det etterlates et positivt inntrykk av oss i landet for øvrig.

Nettopp derfor synes også jeg at det er både riktig, og viktig og bruke den her fine anledningen på 17.mai til å trekke dette frem, og snakke det opp og frem.

Jeg vil avsluttningsvis ønske både Klassequizen og Norild lykke til videre, vi skal følge med dere videre, og vi er stolte over det dere presterer, og måten dere er gode Vadsø ambassadører på.

Dere er gode forbilder for oss alle!

Nok en gang gratulerer med dagen og takk for oppmerksomheten!

Hans-Jacob Bønå
Ordfører