Stemme hjemme?

Mandag 13. september (noen steder også søndag 12. september) er det stortingsvalg og sametingsvalg.

Hvis du på grunn av sykdom eller uførhet er forhindret fra å møte på valglokalet eller forhåndstemmelokalet, kan du søke om å få avgi stemme hjemme eller der du oppholder deg.

Du kan søke skriftlig eller via telefon.

Det er ikke nødvendig å søke hvis du oppholder deg på en institusjon der det arrangeres forhåndsstemmegivning.

Dersom du er i isolasjon eller karantene grunnet covid-19 så får du også stemme hjemme.

I henvendelsen/søknaden må du oppgi fullt navn, fødselsdato og -år, samt hvilken adresse du befinner deg på den siste uka før valget. Du må også oppgi et telefonnummer som vi kan nå deg på. Ta kontakt med din kommune hvis du har spørsmål eller ønsker hjelp til å søke om å få stemme hjemme.

Fristen for å søke er fredag 10. september kl. 10.00.

Søknad sendes:
Valgstyret i Vadsø,