Takk for at du hjelper med å stoppe smitten!

Vadsø kommune sender en stor takk til befolkningen for den innsatsen som gjøres for å dempe smittespredningen i kommunen.

Den siste uken har Vadsø en klart fallende smittetrend, etter en topp i uke 45. Situasjonen er fortsatt ustabil, og smitten kan komme til å stige igjen, men vi vet at det hjelper når vi tar tak sammen.

Vi håper derfor at alle kan stille ekstra opp i 1 uke til, slik at vi kan begrense faren for at tallene skal stige på nytt.

Råd og anbefalinger som gjelder for Vadsø er listet nedenfor. Jevnlig testing er et virkemiddel som vi bruker i skoler, og dette vet vi fungerer. Det hjelper også at alle følger rådene fra Folkehelseinstituttet her:

Råd og anbefalinger som gjelder i Vadsø er:

1. Bli hjemme og test deg om du får symptomer på forkjølelse.
  2. Hold hendene dine rene og host/nys i albue.
  3. Vaksinert deg om ikke du har gjort det.
  4. Hold 1 meters avstand til andre der dette er mulig, og benytt munnbind innendørs på offentlig sted hvor det er vanskelig å holde avstand. (Gjelder voksne.)
  5. Reduser antall nærkontakter.
  6. Bruk hjemmekontor der hvor dette er praktisk og mulig.
  7. Besøkende i helseinstitusjoner anbefales å benytte munnbind, og oppfordres til besøksregistrering og bruk av håndsprit.

Detaljer om gjeldene lokale råd og anbefalinger kan du lese her:

Vi håper å kunne fjerne anbefalingen om munnbind om 1 uke, men det forutsetter en fortsatt god utvikling. Vi vil holde dere oppdatert.