Vadsø storband fikk kulturprisen 2019

Årets kulturprisvinner er Vadsø storband. Prisen ble utdelt av ordfører Wenche Pedersen på årets julekonsert i Sirkkagården.

Årets prisvinner feirer i år sitt 25-års jubileum og har blitt en institusjon i kulturlivet i Vadsø.  Storbandet ble etablert som et ektefødt barn av den nærmest naurstridige jazzinteressen som Varangerfestivalen har maktet å forankre i Vadsø –så langt fra jazzens tradisjonelle geografiske utgangspunkt som mulig.

Fra en famlende start i romjulen 1994 har bandet, ikke minst takket være innsatsen til bandets musikalske leder gjennom mange år -legendariske Harald Devold –,  med en solid og stabil gruppe musikere utviklet seg til et solid storband med solide musikalske kvaliteter.

Klikk for stort bildeOrdfører Wenche Pedersen delte ut årets kulturpris til Vadsø storband på årets julekonsert i Sirkkagården. Fra venstre: Unn-Anita Tennås Pedersen, Tyra Mannsverk og ordfører Wenche Pederesen.

Gjennom et høyt og ambisiøst aktivitetsnivå i hele denne perioden har bandet maktet å skape seg et ry som har høstet anerkjennelse i musikkmiljøer i hele landet. Med dette utgangspunktet har det også vært lett å realisere samarbeidsprosjekter med store nasjonale navn innenfor flere sjangrer til glede for publikum -ikke bare i Vadsø, men i Finnmark generelt -og også i våre naboland gjennom mange år.  På denne måten har storbandet bidratt til å sette kulturbyen Vadsø på kartet både lokalt, regionalt og også nasjonalt!

Bandet også har gitt ut to cd-er med klassisk storband-repertoar for egen regning og med solid støtte fra lokalmiljøet med tekster av bl.a. Jacob Arvola, som profilerer Varanger og Finnmark.

Vi gratulerer årets prisvinner og ser frem til fortsettelsen for Vadsø storband!