Vaksineringsstatus i Vadsø kommune

Vaksineringen i Vadsø kommune er kommet godt i gang og vi har så langt fått vaksinert 418 med første dose og 177 med andre dose (per 10.03.2021). Vi vaksinerer etter prioriteringslisten fra FHI, og 20% av vaksineleveringene har gått til å vaksinere kommunalt helsepersonell.

Du finner oppdaterte tall om vaksineringsstatus i Vadsø kommune på denne siden:

Når forventer vi å kunne vaksinere ulike grupper mot covid-19?

Klikk for stort bilde I Vadsø kommune har vi mottatt to ulike vaksinevarianter, Pfizer og Aztra Zeneca, som medfører at den lokale prioriteringen må tilpasses til dette. Aztra Zeneca benyttes til helsepersonell og personer under 65 år, mens Pzifervaksinen benyttes til personer over 65 år. Dette medfører at noen i gruppen under 65 vil kunne oppleve å få vaksine før vi er ferdige med gruppen over 65 år.

Folkehelseinstituttet har ulike scenario for når de ulike gruppene kan forvente å ha fått tilbud om den første dosen. Dette avhenger sterkt av tilgang på doser og hvilke vaksiner som blir godkjent. I tillegg vil endringer i prioriteringer fra regjeringen kunne spille inn. Det blir dermed vanskelig å kunne gi fullgode svar på når vi kan forvente at de ulike gruppene er ferdigvaksinert. På Folkehelseinstituttets nettside finner du oversikt over de ulike vaksineringsscenarioene og disse oppdateres fortløpende ettersom Norge mottar doser. Du kan følge med på vaksineringsscenarioet på lenken under:

Det er ikke nødvendig å bestille time og vaksineringen er gratis. Vi oppfordrer de som kan til å ta vaksinen når de blir tilbudt denne.

Europol har gått ut med varsel om faren for at falske vaksiner vil øke i tiden fremover, derfor minner vi om at all bruk av godkjent koronavaksine i Norge skjer via kommuner og helseforetak.

Hvis det blir aktuelt med massevaksinering vil vi opplyse om hvordan dette vil foregå og hvem som skal møte når og hvor.