Velkommen til Kick off i mangategning med Vadsø kunstforening og vår innleide Manga tegneinstruktør fra Oslo!

Vadsø kommune samarbeider med Vadsø kunstforening om å arrangere Manga tegnekurs for ungdom. Manga er det japanske ordet for tegneserier. I Japan har tegneserier alltid hatt høy anerkjennelse, da det helt fra starten av har blitt betegnet som en egen kunstart. Otaku er et japansk ord som brukes om personer som har spesielt stor interesse for et bestemt tema eller hobby. I engelsk har ordet fått betydningen «tilhenger av japansk kultur».

Vi starter opp med kick off weekend lørdag 18. og søndag 19. september, videre vil vi tilby ukentlige work shops i 6 uker framover. Dersom interessen for dette er stor nok, så håper vi at man kan få etablert en fast manga tegnegruppe i Vadsø framover. På kick off kurset vil vi ha fokus på å lære deg grunnleggende kunnskaper innen mangategning. Du vil i løpet av kurset blant annet lære hva som skal til for å designe en god karakter, og hvordan du skal gå frem for å fortelle din historie, samt nyttige teknikker og metoder for å tegne manga. Kurset passer både for nybegynnere og de som har tegnet mangategninger før - uansett om du har lang tegneerfaring, eller aldri har holdt i en blyant før.

Bare litt nysgjerrig på om dette er noe for deg, eller kjempe interessert i manga og otaku? Meld deg på da vel! Det skader uansett ikke å prøve, så kan du heller vurdere etter hvert om det er noe du ønsker å fortsette med eller ikke! Se påmeldingsinformasjon på plakaten.

Deltakelse på Kick off weekend og de videre work shops er gratis!