Vil du bli støttekontakt?

Vi i Vadsø Kommune har behov for flere støttekontakter for både voksne og barn. Vi søker særlig voksne mennesker, også pensjonister.

Hva er en støttekontakt?

• Støttekontakt er et tilbud til personer som har behov for sosialt samvær eller støtte for å delta i aktiviteter utenfor hjemmet.
  • Støttekontakt er en person som gir andre assistanse, støtte og oppfølging på fritiden.

Hva gjør en støttekontakt?

Støttekontakten kan for eksempel;

• Dra på besøk til brukeren.
  • Bli med på kafé, kino, bibliotek eller andre sosiale aktiviteter.
  • Være med på trening eller gå tur.

Hjelpen blir gitt etter brukerens ønsker og behov.

Hvem kan bli støttekontakt?

Det kreves ingen formell utdanning for å bli støttekontakt, men du må ha et ønske om å være til hjelp og støtte for andre mennesker, samt ha tid og overskudd. Det er ingen aldersbegrensninger for å være støttekontakt, annet enn at du må være over 16 år.

Krav til deg som støttekontakt:

• Du må være over 16 år.
  • Framvise tilfredsstillende politiattest.
  • Ha et positivt menneskesyn.
  • Ha respekt for andre mennesker.
  • Personlig egnethet med tanke på holdninger, kommunikasjon og interesse.
  • Ha evne til samarbeid.

Hvordan blir man støttekontakt?

Om du ønsker å bli støttekontakt eller vil ha mer informasjon, ta kontakt på e-post eller tlf, se kontaktinformasjon nederst på siden. Telefon og besøkstid mandag-fredag kl 10.00-14.00.

Camilla Kostamo

Telefon og besøkstid:

Mandag - fredag kl 10.00 - 14.00.