Covid-smitte påvist i tilknytning til utested i Vadsø kommune

Det er registrert et tilfelle av Covid-19 i tilknytning til utestedet Opticom i Vadsø kommune i dag 10. juni. Kommuneoverlegen i Vadsø kommune har midlertidig stengt Opticom inntil man har oversikt over situasjonen. Smittekilden er ukjent.

Vi anmoder alle som har vært innom Opticom i perioden 4. til 10. juni om å teste seg. Vi ønsker at testen gjennomføres ca 3 dager etter besøket. Personer som har skrevet seg på besøksliste, vært på konsert med Big Kjell 5. juni, eller bestilt pizza, vil få sms med time til testing. Hvis du ikke er blant disse, skal du ringe koronatelefonen på 78942523. Dersom du ikke kommer igjennom på telefonen, bestill time til testing på kommunens hjemmesider: https://helserespons.no/web/vadso/andrehenvendelser/

Klikk for stort bilde Hvis du får symptomer, skal du holde deg hjemme inntil du har negativt prøvesvar. Er du symptomfri, kan du gå på jobb og skole mens du venter på prøvesvar, men hold minst 1m avstand.

Vadsø kommune oppskalerer nå testkapasiteten og er i gang med smittesporingsarbeidet. Det blir organisert testing også i helgen. Inntil vildere ønsker vi at befolkningen er ekstra nøye på å holde minst 1 meter avstand, ha hjemmekontor hvis man kan, og det er ekstremt viktig at man tar kontakt for testing dersom man får symptomer som kan være forenlig med covid-19.

Vi anmoder alle om å følge smittevernreglene nøye fremover.

Koronatelefonen i Vadsø: 7894 2523.