Teater

Vadsø er spillested for Riksteatret og Hålogaland Teater. Kommunen er vertskap og teknisk arrangør.
 

Billetter

Billetter til alle forestillingene selges pr idag på nett (www.ebillett.no), samt på Servicekontoret og på Kulturhuset før forestilling.

Vi får besøk av ca 6 - 8 forestillinger pr. år, hvorav to normalt er barne-/familieforestillinger. De aller fleste forestillinger spilles fra høsten 2018 på den nye Kultusalen (tidligere Sentrum skole)..

Hålogaland Teater

Hålogaland Teater er regionteatret for Troms og Finnmark, og ble grunnlagt i 1971. De holder til i sitt flotte teaterbygg på Teaterplassen i Tromsø. Hålogaland Teater reiser på turné i Troms og Finnmark med flere av sine forestillinger, og har faste spillesteder. Målet er å gi et bredt teatertilbud til publikum i turnéområdet. Teatret tilbyr et tilrettelagt opplegg for skoleklasser på noen av sine forestillinger.

Riksteatret

Riksteatret er hele landets teater, og ble opprettet ved lov i 1948. Deres oppgave er å tilby scenekunst av fremste merke til publikum over hele landet, og målet er å by på det meste for de fleste. De spiller på 70 forskjellige steder i landet. Den aller første teater-turnéen startet i Finnmark i 1949 med forestillingen "En reise i natten" av Sigurd Christiansen.

Riksteatret tilbyr et tilrettelagt opplegg for skoleklasser på et utvalg av sine forestillinger. Skoleoppleggene er gjerne tilpasset forskjellige fag - enten som forarbeid til forestilling eller som fordypning etter forestilling. Med DNB som hovedsamarbeidspartner, kan skoleklasser søke om fribilletter gjennom DNB-billettfond. De tilbyr også skuespillermøter der det er ønske om det og mulighet for det.

 

Program

Du finner program for teater og kino på vår kalender. og på ebillett.no

SERVICEKONTORET

Åpningstider: Man-fre: 10-14

Oscarsgate 21
9800 VADSØ

Tlf: 78 94 23 00