Råd til deg som mistenker at du er smittet

Hold deg hjemme hvis du er syk eller har nyoppståtte luftveissymptomer (feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smakssans, muskelverk, sår hals med mer). 

Disse rådene gjelder også hvis du er vaksinert eller har gjennomgått Covid-19. Flere råd og regler for deg som er vaksinert eller har gjennomgått covid-19 finner du her. https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/vaksinert-eller-gjennomgatt-covid-19/

  • Test deg for koronavirus hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer.
  • Test deg for koronavirus, selv om du ikke har symptomer hvis du er nærkontakt til en som er bekreftet smittet, har ankommet Norge fra et rødt land/område siste 10 dager, eller mistenker at du kan være smittet.
  • Du kan bestille koronatesting på koronatelefonen 78 94 25 23 mellom kl 08:30og 11:00 på mandag - onsdag - fredag. Husk også at du kan bestill time til testing via nett her «Bestill koronatest på nett». På siden «Til deg som har tatt koronatest» finner du informasjon om hva som skjer etter at du har tatt en test.  
  • Test for personer med symptomer og behandling er gratis i det offentlige systemet for alle som oppholder seg i landet. Dette gjelder også personer uten personnummer (personer uten lovlig oppholde/papirløse migranter). Helsepersonell har taushetsplikt, og kan ikke gi videre informasjon om deg og din helse.

Er du syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege her: Timebestilling på nett https://helserespons.no/web/vadso/

  • Har du behov for mer akutt helsehjelp, og ikke kommer i kontakt med fastlege, ring 116 117. 

Ved livstruende sykdom eller skade, ring 113.