Vadsø bibliotek åpner takeaway-bibliotektjeneste

Nå kan du straks få tilgang på lesestoff fra biblioteket igjen! Fra mandag 20. april startes det opp et takeaway-bibliotek på alle hverdager i tidsrommet kl 12:00-14:00. Så selv om biblioteklokalene må holdes stengt, vil biblioteket tilby utlån av bøker til lesehungrige Vadsøværinger.

Lånerne bruker sitt lånekort til å bestille bøker i vår bestillerfunksjon på vår hjemmeside https://vadsobibliotek.no eller appen Bibliofil. Lånerne har også mulighet til å bestille bøker per telefon 78 95 19 00, epost: bibskranke@vadso.kommune.no, eller via messenger på bibliotekets facebookside.

Biblioteket vi finne fram de bestilte bøkene, låne ut og samtidig sende en melding om at de er klare for henting. Bøkene må hentes i tidsrommet kl 12:00-14:00. Låner ringer når han/hun ankommer biblioteket, og av hensyn til smittevern leveres bøkene på utsiden av inngangsdøra.

Bibliotekets ansatte vil forholde seg til gjeldende smittvernregler med håndvask, prosedyre for hvordan man tar på seg engangshansker, og være minst mulig i berøring med andre kontaktflater, når man behandler og klargjør bøker som skal leveres ut.

Vi vil kun låne ut bøker fra egen samling og bestiller ikke bøker fra andre bibliotek.

Folk skal også kunne innlevere bøker. Dette gjøres i kassen utenfor biblioteket og ikke samtidig med utlån. Disse bøkene settes i 14 dagers karantene før de vaskes utvendig, innleveres i katalogen og eventuelt kan lånes av andre. Bøkene bør innleveres i en pose.

Biblioteket kommer ikke til å sende ut varsler og purringer i løpet av stengingen.