Street art for 7. trinn

Produksjon fra onsdag 28.2 til og med 2.3.

Om produksjonen Et dagskurs med PEACETU vil gi en introduksjon til street art og inkluderer studie av metoder og stil. Elevene får lære seg sprayteknikk og prøve seg på freehand og/eller sjablong graffiti, og sammen med kunstneren være med å utsmykke en vegg på skolen eller i nærområdet hvis det lar seg gjøre. Sammen med PEACETU garanteres en eksplosjon av farger!

Street art har de siste årene blitt et verdensomspennende og svært populært kunstnerisk uttrykk. Samtidig er det et nyttig pedagogisk og kunstnerisk verktøy, og PEACETU street art-workshop skal vekke elevenes nysgjerrighet utover det pedagogiske, og gjøre dem i stand til å transformere sin virkelighet med en kunstnerisk bevissthet. Aktiviteten fordrer samarbeid og kreativitet, og skaper et rom for fellesskap over en ny inspirerende opplevelse, der både gutter og jenter blir like engasjerte. Elevene blir først kjent med street art gjennom en faglig introduksjon, før de jobber praktisk sammen med kunstneren. Estetiske og fargerike omgivelser skaper økt trivsel i skolegården. Det skaper stolthet å få ta del i utformingen av en vegg på egen skole. Les mer på www.peacetu.com

Om utøveren PEACETU er kunstnernavnet til den brasilianske street-artisten Rodrigo V. Lisboa (1977). Han vokste opp i Salvador (Brasils 3. største by), der han tidlig startet å utforske graffitikunsten. Rodrigo har en imponerende fargesans og operer i ulike former inspirert av street art og arbeider med både store vegger, skulpturer og lerreter. Han har lang erfaring som kunstnerisk leder for barn og unge, både i Brasil og Norge, hvor han nå bor. Han har en BA i Produktdesign fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har mye erfaring fra skolebesøk gjennom DKS, med turneer i bl.a. Oppland, Hedmark, Akershus, Østfold, Telemark, Buskerud, Nord-Trøndelag og Nordland.

Bildene: